Irina Paraschiv

Psihoterapeut

Toată viața mea de adult am dedicat-o studiului psihologiei, căutând  metode eficiente ce ne pot ajuta să înțelegem mai bine gândurile, emoțiile, comportamentele și să facem pași în direcțiile valoroase pentru noi.

Cred că viața unei persoane este un „work în progress” și că a fi prezent și conectat, atât la tine și la cei din jur este o abilitate de bază pentru a trăi o viața plină de sens și de semnificație.

Despre mine

Bună! Eu sunt Irina. Sunt psihoterapeut specializat în terapie cognitiv comportamentală și pasionată de dezvoltare personală.

Știi psihologii aceia din filme care sunt foarte serioși, vorbesc cu o voce joasă și pare că știu mereu mai bine decât tine absolut totul? Ei bine, eu nu cred că psihoterapia ar trebui să fie nici rigidă și nici inaccesibilă. Îmi place să fiu autentică, să ai senzația că mă cunoști de mult timp și că poți vorbi cu mine orice.

Mă focusez pe acceptare, pe înțelegere și chiar un pic de auto-ironie atunci când situația e potrivită. Sunt relaxată, glumeață și vei vedea că încerc să nu mă iau prea mult în serios.

Am trecut prin mulți ani de studiu și practică pentru a face psihoterapie, dar asta nu înseamnă că știu mai bine decât tine cum e să treci prin emoții negative și situații extreme. Eu doar te ajut să te înțelegi mai bine, să dobândești mai multă blândețe și să îți formezi acele abilități care te vor ajută să trăiești așa cum îți dorești.

Dacă vei urmă indicațiile din ședințe și îți vei da voie să fii deschis, asumat și prezent, viața ta se va schimbă pe parcursul ședințelor noastre.

Abordarea mea

Specializarea mea de baza este terapia cognitiv comportamentală, cea mai validată formă de terapie, pe care am studiat-o la cea mai bună școală de formare din zona de sud-est a Europei, Universitatea Babeș Bolyai din Cluj-Napoca.

În ultimii ani am început să introduc în practică mea și alte forme de terapie validate științific, cum sunt ACT (Acceptance and Commitment Therapy), Schema Therapy și Compassion-Based Therapy.

Cred că pe lângă conexiunea umană, terapia ar trebui să fie bazată de modele validate științific, așa că tot ce vom face în terapie este bazat pe ani de studiu și pe protocoale care au fost validate că funcționează pentru principalele tulburări emoționale.

Despre tine

În cei 10 ani de când practic psihoterapia am cunoscut sute de oameni care au apelat la mine în cele mai grele momente ale vieții lor:

 • fie că treceau prin atacuri de panică care îi îngrozeau și îi făcea să nu mai iasă din casă
 • fie că se confruntau cu depresie și stări atât de rele încât nu mai vedeau niciun lucru bun în viața lor
 • sau se îngrijorau atât de tare încât acest lucru le provoca simptome fizice și le bloca viața.

Le-am auzit pe toate, puține lucruri mă pot surprinde și pot fi alături de tine prin orice treci. Judecată și critică nu au ce caută în cabinetul de psihoterapie.

Background profesional

Certificări

 • Drept de liberă practică în psihoterapie cognitiv-comportamentală din partea Colegiului Psihologilor din România
 • Drept de liberă practică în consiliere psihologică din partea Colegiului Psihologilor din România
 • Master în Tehnici de control al comporatementului și îmbunătățirea potențialului uman, Facultatea de Psihologie, Universitatea Babeș-Bolyiai, acreditat internațional de către Albert Ellis Institute și de către European Association for Behavioral and Cognitive Therapies, 2011
 • Licență în Psihologie Clinică, Facultatea de Psihologie și Științele Educației, Universitatea București, 2008

Formări

Experiență

 • Co-fondator Acertivo.com
 • 10 ani de psihoterapie în cadrul cabinetelor Lifemap, Psihosolutii și Gândește Sănătos, specializată în tratarea anxietății și depresiei.
 • Team Coach independent în companii IT și Pharma, specializată în comunicare asertivă și dezvoltarea skill-urilor motivaționale.
 • Trainer soft-skills în cadrul Eurotrainer, specializată în gândire critică, comunicare eficientă și mindset training pentru interviuri dificile.

Do you need help overcoming life's challenges?

I’m here to help! Make the first step to improve your life by reaching out today.